Jogurt BieluchNadbużański różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej kwaskowaty od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Bieluch Nadbużański, który zawiera także wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone. Jogurt Bieluch Nadbużański zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Ten rodzaj jogurtu ma niższą zawartość laktozy niż jogurt naturalny. Ilość żywych kultur bakterii, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, także przewyższa ich zawartość w zwykłym jogurcie naturalnym. Jednym z najistotniejszych składników odżywczych jogurtu Bieluch Nadbużańskiego jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witamin...