Jogurt Nadbużański bez laktozy – zdrowa nowość w Twojej kuchni
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy, różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej słodszy od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Nadbużański bez laktozy, który zawiera wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone.
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Jednym z najistotniejszych składników odżywczych tego jogurtu jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie wapń.
Jeśli chodzi o kulinarne zastosowanie jogurtu Nadbużańskiego, warto w...