Kiełbasa wieprzowo - cielęca, wędzona, parzona, suszona. Kiełbasa w jelitach baranich ?16-18 o długości batonu ok. 21 cm, barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej. Surowce równomiernie rozłożone. Konsystencja krucha, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Barwa na przekroju ciemnoróżowa, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowo - cielęcej z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słona. Gramatura: 160g.
Składniki: 100 g produktu wyprodukowano ze 150 g mięsa, w tym 115 g mięsa wieprzowego i 35 g mięsa cielęcego. Składniki: mięso wieprzowe, mięso cielęce, sól, cukier, aromaty (w tym ekstrakty drożdżowe, aromat dymu wędzarniczego), zioła (w tym oregano, tymianek, natka pietruszki, bazylia, rozmaryn), glukoza, przyprawy (w tym papryka, pomidor), przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). Osłonka jadalna – jelito baranie.
Rodzaj: Kiełbasa
"Gatunek mięsa: Wieprzowina, Wołowina"
Typ: Paczkowany
"Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone"
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Drobno rozdrobnione
Źródło białka: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 126 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Wartość energetyczna kcal: 388 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 137 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1609 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 570 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 25 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 8,8 g
Zawartość soli: 3,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 31 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 4,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 11 g
Zawartość węglowodanów: 2,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5