Składniki: 100 g produktu wyprodukowano ze 160 g mięsa wieprzowego. składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, cukier, przyprawy (w tym kminek, pieprz czarny, czosnek, lubczyk), aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca - azotyn sodu. osłonka jadalna - jelito baranie. może zawierać: gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję.
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
"Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone"
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Drobno rozdrobnione
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 105 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Wartość energetyczna kcal: 476 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 169 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1973 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 700 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 25 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 8,8 g
Zawartość soli: 3,2 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 41 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 5,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 14 g
Zawartość węglowodanów: 1,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5