Grillowanie jest doskonałą zabawą i dobrym sposobem przygotowania smacznych i zdrowych posiłków na świeżym powietrzu. Mięso, drób, ryby i warzywa pieczone na grillu lub nad otwartym ogniem zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Aby dodatkowo go uatrakcyjnić do żaru można wrzucić owoce jałowca lub łupinki orzecha włoskiego. Natomiast samą potrawę proponujemy posypać Grillem Ziołowym Przyprawą do potraw grillowanych, specjalnie skomponowaną mieszanką ziół i przypraw. W jej skład wchodzą m.in.: pieprz czarny, ziele angielskie, majeranek, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szałwia, cząber, gorczyca, kolendra, cebula i czosnek. Mieszanka dzięki gruboziarnistej strukturze nada potrawie atrakcyjny wygląd. Do smarowania mięsa przed i w trakcie pieczenia proponujemy przygotować na bazie naszej przyprawy ziołową zalewę.