Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziarna.
Składniki: Kasza jaglana
Typ: Jaglana
Rodzaj: Błyskawiczna
Zawartość netto: 350 g
Dla diabetyków: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Niska zawartość cukrów: Tak
Niska zawartość tłuszczu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 128 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal: 349 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1476 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,9 g
Zawartość węglowodanów: 68 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 3,4 mg/100g
Fosfor: 240 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 30 ?g/100g
Magnez: 100 mg/100g
Miedź: 0,78 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,75 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0,38 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,73 mg/100g
Żelazo: 4,8 mg/100g