Kefir bez laktozy jest produkowany metodą termostatową, co oznacza, że fermentacja i dojrzewanie zachodzi w każdej butelce z osobna. Kefir bez laktozy to jedyny na polskim rynku Kefir bez laktozy z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Nie zawiera mleka w proszku.
Dla każdego Robicoś dobrego
Kefir Robico Bez Laktozy
Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.
Składniki:Mleko pasteryzowane, enzym - laktaza, żywy kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus.
Rodzaj: Kefir
Typ: Naturalny
Smak: Klasyczny (classic)
Zawartość tłuszczu: 1,5 %
Pojemność: 400 ml
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Produkt bez laktozy: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,2 g
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal: 43,0 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 43 kcal
Wartość energetyczna kJ: 180,0 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 180 kJ
Wielkość porcji: 400 g
Zawartość białek: 3,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 3,1 g
Zawartość soli: 0,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 4,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 4,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 4,2 g