WYGLĄD POWIERZCHNI: Batony w osłonkach naturalnych – jelitach wieprzowych cienkich o średnicy 28-30mm, odkręcane w kształcie wianka o średnicy zewnętrznej ok. 32cm. Powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, równomiernie pomarszczona. Barwa powierzchni batonu od brązowej do ciemnobrązowej.
KONSYSTENCJA: Bardzo ścisła, plastry grubości 2mm nie powinny się rozpadać.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Barwa mięsa na przekroju ciemnoróżowa do czerwonej, tłuszczu biała z odcieniem różowym lub kremowym, masy wiążącej różowa.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej. Smak w miarę słony z wyczuciem przypraw, zwłaszcza jałowca.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy (w tym jałowiec 0,14%), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. 100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego. Produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Trwały
Metoda wytwarzania: Wędzone
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione suszone
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 200 g
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie