Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, suszona. Nadziewana w jelita wieprzowe na długość ok. 11-12 cm. Powierzchnia wyrobu czysta, sucha, osłonka powinna ściśle przylegać do farszu, równomiernie pomarszczona; dopuszcza się na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu. Dopuszcza się naloty solne na powierzchni wyrobu.
Składniki: 100 g kiełbasy wyprodukowano z 154 g mięsa wieprzowego. Składniki: mięso wieprzowe, sól, glukoza, cukier, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), warzywa suszone, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu). Osłonka jadalna wieprzowa.
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Wędzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 84 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Tak
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie