Składniki: Krem 58 % [woda, mieszanka na krem (cukier, olej palmowy, syrop glukozowy, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, lecytyny z rzepaku), mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku pełne, żelatyna wieprzowa, aromaty, substancja zagęszczająca (alginian sodu), stabilizator (difosforany), sól, ekstrakt z marchwi, ekstrakt z kurkumy, ekstrakt z krokosza barwierskiego); korpus {woda, mieszanka cukiernicza [mąka pszenna, jaja w proszku, skrobia pszenna, skrobia modyfikowana, mąka kukurydziana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny z rzepaku), stabilizator (guma guar), białka mleka, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól], olej rzepakowy}. może zawierać: nasiona sezamu, soję, orzechy i orzeszki ziemne, łubin.
Krótki opis marketingowy: Rozetki z ciasta parzonego wypełnione kremem o smaku śmietankowo - waniliowym.
Sposób przygotowania: Rozmrozić
Technika utrwalenia: mrożenie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Cukry: 27 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Wartość energetyczna kcal: 423 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1767 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,9 g"
"Zawartość soli: 0,45 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 24 g
Zawartość węglowodanów: 46 g