Wygląd zewnętrzny - Blok o gładkich i równych powierzchniach otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu.
Wygląd na przekroju - Barwa bloku mięsnego różowa do ciemnoróżowej. Barwa wytopionego tłuszczu biała, galarety słomkowa, dopuszczalne zmętnienie. Większość składników rozdrobniona na ? 24 mm widoczne na przekroju.
Konsystencja - bloku ścisła, galarety stała w temp. 15?C, a półpłynna w temp. 18?C.
Smak i zapach - właściwe dla konserwy sterylizowanej z mięsa wieprzowego peklowanego, wyczuwalny dodatek pieprzu.
Składniki: Składniki: mięso wieprzowe z łopatki (81%), woda, skórki wieprzowe, białko sojowe, sól, pieprz, przeciwutleniacz: E301, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę oraz ich produkty pochodne.
Masa netto sztuki (po odcieku): 300 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 360 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Wartość energetyczna kcal: 169 kcal
Wartość energetyczna kJ: 706 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 17 g
Zawartość soli: 2,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11 g
Zawartość węglowodanów: 0,6 g
Inne informacje
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak