Kawa Lavazza Qualita Oro to szlachetna Arabika pochodząca z najlepszych plantacji Afryki, Ameryki Centralnej i Południowej. Świeżo wypalana we włoskiej palarni z wieloletnim doświadczeniem wyróżnia się wśród innych wyjątkowym aromatem i jakością przygotowania. Jest doskonałą alternatywą dla kaw rozpuszczalnych oraz mielonych, gdyż poddana odpowiedniej obróbce termicznej zachowała w każdym ziarnie unikalne walory smakowe.
Jakość kawy zależy od sposobu wypalania ziaren, zależnie od temperatury i czasu w jakim zostały wypalone. Przechodząc przemiany chemiczne ziarna zyskują nadzwyczajny smak, jednak jeżeli zostaną one zmielone szybciej tracą swoją świeżość, a więc zaleca się, aby kawę ziarnistą mielić bezpośrednio przed zaparzeniem, ponieważ zachowa ona swoją świeżość i aromat, w przeciwieństwie do kaw rozpuszczalnych oraz mielonych.
Kawa Lavazza Qualita Oro:
Posiada unikalny, słodki smak
Pozbawiona została kwaskowości
Ma gładką i jedwabistą konsystencję
Firma Lavazza jest włosk...