Indyk w rosole
Potrzebujesz:
Makaron Lubella nitki 200 g
filet z indyka 200 g
włoszczyzna 1 szt.
woda 3 l
koperek 1/2 pęczka
ziele angielskie 3 ziarenka
liść laurowy 2 szt.
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4
Uwaga!
Rosół z indyka to pożywna zupa, więc równie dobrze sprawdzi się jako danie dla najmłodszych.
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka włóż filet z indyka i zalej 3 litrami wody, doprowadź wodę do wrzenia.
3. To już prawie meta!
W tym czasie umyj i obierz włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, gotuj przez 30 minut, dopraw. Po tym czasie odcedź bulion. Drobno pokrój ugotowany filet z indyka. Na dnie talerza ułóż makaron, pokrojony filet i marchewkę z rosołu. Zalej bulionem i całość posyp posiekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
więcej przepisów na www.uwiel...