Mak niebieski to baza świątecznych potraw i kluczowy element makowca, jak również składnik wartościowego oleju wykorzystywanego również w kosmetyce. Ten popularny surowiec cukierniczy to skarbnica magnezu, fosforu wspierających utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mak niebieski to także doskonałe źródło budulca kości – wapnia
Składniki: Mak niebieski
Zawartość netto: 500 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Bardzo niska zawartość sodu/soli: Tak
Niska zawartość cukrów: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 128 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 3,34 mg/100g
Fosfor: 1022 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 58 ?g/100g
Magnez: 458 mg/100g
Mangan: 3,71 mg/100g
Miedź: 0,42 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,44 mg/100g
Potas: 963 mg/100g
Wapń: 1266 mg/100g
Witamina E: 1,8 mg/100g
Żelazo: 8,1 mg/100g