Składniki: Filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), bez skóry, solone, w oleju rzepakowym, a’la Matjes. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. solone filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry (80%) [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)***, sól, przyprawy, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; glukoza, substancja konserwująca: benzoesan sodu], olej rzepakowy (20%).
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone
Stopień rozdrobnienia: W całości
Zawartość netto: 250 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 200 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne, Okrężnice (sieci)
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 120 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g"
Wartość energetyczna kcal: 292 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1206 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 10 g
"Zawartość soli: 4,8 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Zawartość węglowodanów: 0 g