Składniki: Cukier, woda, mleko pełne w proszku, 1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 0,5 % spirytus, aromat.
"Przeznaczenie: Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andrutów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu, masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej."
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Technika utrwalenia: sterylizacja
Produkt bezglutenowy: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 264 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 51 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Wartość energetyczna kcal: 274 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1158 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,2 g
Zawartość soli: 0,17 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,1 g
Zawartość węglowodanów: 51 g