Składniki: Cukier, woda, mleko pełne w proszku, 0,5 % sól, aromat.
Bez glutenu: Tak
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Produkt bezglutenowy: Tak
Przeznaczenie: Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andruktów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu , masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej.
Technika utrwalenia: sterylizacja
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 52 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g"
Wartość energetyczna kcal: 279 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1179 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,5 g"
"Zawartość soli: 0,69 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,5 g"
Zawartość węglowodanów: 52 g