Masło ekstra z Łukowa wyróżnia się zawartością tłuszczu mlecznego na poziomie 83%, gdzie większość maseł na rynku ma 82%. Zawiera tłuszcz mleczny cechujący się przyjemnym, mlecznym smakiem i zapachem. Produkowane z pasteryzowanej śmietany, nie zawiera konserwantów. Ma jednolitą strukturę, dobrze się rozsmarowuje. Dzięki większej zawartości tłuszczu idealnie nadaje się do pieczenia i smażenia, ze względu na zmniejszoną zawartość wody. Stanowi także źródło naturalnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D i E oraz karotenoidy.
Składniki: Śmietanka pasteryzowana, składniki dodatkowe: barwnik - karoteny
Rodzaj: Masło
Przeznaczenie: Do smarowania; do pieczenia; do smażenia
Zawartość tłuszczu: 83 %
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Witaminy i składniki mineralne
Witamina A: 814 ?g/100g
Witamina D: 0,8 ?g/100g
Witamina E: 2,5 mg/100g