Składniki
mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka z tapioki, mąka z ciecierzycy, mąka lniana odtłuszczona, substancja słodząca: erytrytol, mąka kokosowa, ekstrakt z kokosa w proszku, babka jajowata, sól himalajska różowa.
OPIS
Wyjątkowo wartościowe ale i ekonomiczne - zawartość opakowania wystarczy wymieszać z wodą, usmażyć i posmarować ulubionym kremem lub dżem oraz udekorować owocami. Prawdziwa bomba wartości odżywczych bez żadnych kompromisów....
Źródło białka i błonnika. Zawiera substancję słodzącą erytrytol. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 14 porcji po ok. 63 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 950 ml ciepłej wody, łyżeczkę oleju do smażenia.
1.Do wysokiej miski przesyp mieszankę, dodaj wodę i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
2.Odstaw surowe ciasto na ok. 10 min.
3.Patelnię posmaruj cienką warstwą oleju i rozpocznij jej nagrzewanie na 1/2 mocy palnika.
4.Przemieszaj ciasto, zaczerpnij chochelką i wylej na środek patelni, a następnie rozprowadź po całej powierzchni.
5.Smaż z obydwu stron do uzyskania lekkiego zarumienienia (łącznie ok. 1-2 min)
6.Jeśli preferujesz cieńsze naleśniki, do surowej masy możesz dodać 4-5 łyżek wody.
7.Co jakiś czas przemieszaj ciasto, możesz też lekko natłuścić patelnię.
8.Usmażone naleśniki układaj jeden na drugim i przykryj, aby nie wysychały.
Gotowe naleśniki przechowuj w lodówce do 2 dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 588 kJ/140 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 1,0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 2,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu. Chronić przed wilgocią i dopływem tlenu.