Składniki: Kałamarnica humboldta dosidicus gigas (40%) (mięczaki), mąka pszenna (gluten), woda, skrobia pszenna (gluten), olej roślinny: g- słonecznikowy; n- rzepakowy : patrz nr partii, drożdże, sól, substancje zagęszczające: e407, e412; substancje spulchniające: e450, e500; barwnik: e101.
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Kraj pochodzenia głównego składnika: Hiszpania
Liczba sztuk w kilogramie: 125 szt.
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Obróbka termiczna: gotowana-mrożona
Obszar połowu (FAO): Południowo-wschodnia część Oceanu Spokojnego
"Stopień obrania: Bez skorupy, tylko mięso"
Stopień rozdrobnienia: Pierścienie
Typ: Paczkowany
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Cukry: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g"
Wartość energetyczna kcal: 232 kcal
Wartość energetyczna kJ: 971 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 6,6 g"
"Zawartość soli: 1,75 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11,2 g"
"Zawartość węglowodanów: 25,2 g"