Składniki: Krewetka (skorupiaki) czerwona argentyńska pleoticus muelleri 90%, woda, sól, stabilizatory: e451, e452, e339; substancja konserwujaca: e223 (siarczyny).
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Glazura: 0,1
Stopień obrania: Obrana, z ogonkiem
Stopień rozdrobnienia: Bez głowy
Obróbka termiczna: surowa-mrożona
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 500 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki denne rozpornicowe
Nazwa wód (rzeka, jezioro itd.), w którym produkt został złowiony: Południowo Zachodni Atlantyk
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 44 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Tak
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 53 kcal
Wartość energetyczna kJ: 223 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 1,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g
Zawartość węglowodanów: 0 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E223 Disiarczan sodu, E451 Trifosforany, E452 Polifosforany, E339 Fosforany sodu
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie