Składniki:mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, przecier pistacjowy, barwnik: E 141, suszony ekstrakt kokosowy, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, witamina B6, ryboflawina, tiamina. Może zawierać inne orzechy.
Rodzaj: Mleko surowe
Pojemność: 377 ml
Zawartość tłuszczu: 1,4 g/100g
Typ produktu: Pasteryzowany
Przeznaczenie: Do picia
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Może zawierać
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Może zawierać
Migdały i produkty z migdałami: Może zawierać
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Może zawierać
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Może zawierać
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Może zawierać
Pistacje i produkty pistacjowe: Tak
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Może zawierać
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 10,9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Wartość energetyczna kcal: 71 kcal
Wartość energetyczna kJ: 302 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 3,1 g
Zawartość soli: 0,14 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,4 g
Zawartość węglowodanów: 11,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Pirydoksyna (witamina B6): 0,28 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0,35 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,23 mg/100g
Witamina E: 2,9 mg/100g