Sałatka wegetariańska z kapustą, kukurydzą, ogórkiem i marchewką to pyszna propozycja na każdą porę dnia
Składniki: 33 % kapusta biała, olej rzepakowy, 13 % marchew gotowana, 8,5 % seler gotowany, woda, 6 % kukurydza konserwowa, cukier, 4 % ogórek konserwowy, sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, mielona gorczyca, kurkuma, żółtko jaja, regulator kwasowości (kwas mlekowy), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Sposób przygotowania: Bez gotowania
Zawartość netto: 140 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 294 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 7,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Wartość energetyczna kcal: 222 kcal
Wartość energetyczna kJ: 916 kJ
Wielkość porcji: 140 g
Zawartość białek: 0,8 g
Zawartość soli: 1,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
Zawartość węglowodanów: 8,9 g