Składniki: Jagody jałowca całe produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Jałowiec
Przeznaczenie: Owoce jałowca nadają charakterystyczny aromat dżinowi i wódce myśliwskiej. Są również stosowane do aromatyzowania piwa i innych alkoholi. Pokruszone owoce dodaje się do octu ziołowego, bejcy do dziczyzny oraz dzikiego ptactwa, ponieważ pomagają one w strawieniu tłustych mięs. Trochę pikantne, o lekko gorzkim smaku pasują do pieczeni, duszonych warzyw, sałatek, pasztetów, bigosu, kiszonej kapusty, a także do marynowania ryb i kiełbas.
Zawartość netto: 15 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g