Charakterystyka Pieprz Ziołowy jest odpowiednio skomponowaną mieszanką wysokogatunkowych Skład: ników: ziół i przypraw. Potrawom nadaje ostrości jak typowy pieprz, wzbogacony o niepowtarzalny ziołowy smak, podnosi smakowitość doprawionych nim dań. Wspaniale wzbogaca smak wszystkich potraw oraz polepsza ich właściwości dietetyczne. Opakowanie: Produkt zapakowany jest w plastikowy wygodny pojemnik z zakrętką dwuczęściową umożliwiającą posypywanie lub nabranie produktu na łyżeczkę. Opakowanie: posiada atest spożywczy i jest oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej. Zastosowanie: Pieprz ziołowy jest przyprawą uniwersalną, stosowaną do prawie wszystkich potraw z wyjątkiem słodkich. Szczególnie polecany jest do mięs (kotlety mielone, pieczenie), zup (kapuśniaki i zupy z nasion strączkowych), warzyw (surówki, sałatki z warzyw gotowanych), sosów oraz do niektórych dań jarskich. Pieprz ziołowy do potraw mięsnych dodaje się na początku, zaś do pozostałych w trakcie lub pod koniec ich przyrządzania. DziałanieSkład: niki tej mieszanki, wspomagają trawienie(pobudzają wydzielanie soków trawiennych). Skład: Gorczyca, kolendra, kminek, bazylia, majeranek, tymianek, cząber