Składniki: cebula, sól, pieprz czarny (23%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; cukier, skórka cytryny (4,5%), kurkuma,
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Pieprz cytrynowy polecany jest przede wszystkim do ryb - zarówno pieczonych, smażonych, jak i tych grillowanych. Świetnie doprawi również mięsa smażone oraz sosy i dressingi. Już odrobina pieprzu cytrynowego Prymat nada także niezwykłego aromatu każdej sałatce. W smaku potrawy będzie wówczas wyczuwalny ostry smak pieprzu oraz kwaskowatość cytryny. Dzięki zastosowaniu pieprzu cytrynowego w kuchni możemy urozmaicić smak od dawna przygotowywanych dań bez potrzeby radykalnych zmian w przepisie
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 18 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g"
Wartość energetyczna kcal: 231 kcal
Wartość energetyczna kJ: 978 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,4 g"
"Zawartość soli: 26,2 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,1 g"
Zawartość węglowodanów: 38 g