Składniki: sól, gorczyca biała, papryka słodka, cebula (9%), papryka ostra, kminek, pieprz czarny (4%), majeranek (1,7%), tymianek.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Przyprawę do pieczeni polecamy stosować zwłaszcza do mięsa wieprzowego, wołowego i cielęcego. Najlepiej dodawać ją przed włożeniem pieczeni do piekarnika. Doskonale nadaje się także do przygotowania marynaty. Pieczeń najlepiej piec w temperaturze od 150 do 180 ° C, a w między czasie warto ją kilka razy obrócić. Po wyjęciu pieczeni z piekarnika najlepiej odstawić ją na kilka minut, dzięki czemu mięso będzie jeszcze smaczniejsze.
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
"Cukry: 5,7 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal: 236 kcal
Wartość energetyczna kJ: 982 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 11 g
"Zawartość soli: 36,9 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11 g
Zawartość węglowodanów: 16 g