Żeberka wieprzowe są bardzo popularnym i lubianym daniem w kuchni polskiej ze względu na łatwość przygotowania potrawy. Do najbardziej znanych dań należały kiedyś żeberka z kapustą. Surowe żeberka najpierw rumieni się na tłuszczu razem z cebulą, a potem dusi z przyprawami (listek laurowy, pieprz, ziele angielskie) i podaje z gotowaną kiszoną kapustą lub wkłada się do kapusty i razem z nią dusi.
Obecnie gdy powszechnie króluje kultura grillowania, żeberka zostały nobilitowane prawie do potrawy godnej salonów i występują w niezwykle szlachetnej i równie smacznej postaci. Są to żeberka z grilla. Przygotowuje się je najpierw w marynacie sporządzonej z oliwy, miodu, soku z cytryny i specjalnej Przyprawy do żeberek z miodem firmy Prymat. Smaży się je następnie na grillu w towarzystwie papryki, ziemniaków, cukinii, pomidorów itp. oraz podaje w towarzystwie ulubionych zestawów sałatek.
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat to znakomita kompozycja ziół i przypraw, specjalnie skomponowana do dań z żeberek. Nada...