Składniki: ser pleśniowy Lazur Błękitny - 70% (mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, czyste kultury mleczarskie, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), mleko pełne pasteryzowane, skrobia modyfikowana, żelatyna, substancja zagęszczająca guma guar, przyprawy, sole emulgujące (E452i, E339).
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Pleśniowy, Topiony
Zawartość tłuszczu: Inny
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
"Cukry: 2,8 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Wartość energetyczna kcal: 269 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1117 kJ
Wielkość porcji: 125 g
Zawartość białek: 15 g
"Zawartość soli: 1,6 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 22 g
"Zawartość węglowodanów: 2,8 g"