Sery topione produkowane są w oparciu o sprawdzone od wielu lat receptur. Dzięki bogatemu asortymentowi smakowemu mogą być wykorzystane nie tylko na kanapkę, ale także do przygotowania różnego rodzaju deserów, dipów czy zup.
Składniki:ser 45% (mleko, bakterie fermentacji mlekowej) (w tym Ementaler 10%), mleko odtłuszczone, masło, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku (z mleka), sole emulgujące: E450, E452, E339; sól
Rodzaj mleka: Krowie
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Inny
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: wapnia
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Wartość energetyczna kcal: 220 kcal
Wartość energetyczna kJ: 915 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 g
Zawartość węglowodanów: 7 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E339 Fosforany sodu, E450 Difosforany, E452 Polifosforany
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Sól emulgująca
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Nie