Składniki: ser 45% (mleko, bakterie fermentacji mlekowej) (w tym ementaler 10%), mleko odtłuszczone, masło, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku (z mleka), sole emulgujące: e450, e452, e339; skrobia kukurydziana, stabilizatory: e407, e415; sól.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Topiony
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Inny
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Wartość energetyczna kcal: 223 kcal
Wartość energetyczna kJ: 927 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 g
Zawartość węglowodanów: 7,7 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E450 Difosforany, E452 Polifosforany, E339 Fosforany sodu, E407 Karagen, E415 Guma ksantanowa
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Sól emulgująca, Stabilizator
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Nie