Składniki: Mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Forma: Paczkowany
Smak: Delikatny, Pikantny, Łagodny
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Produkt bez laktozy: Tak
Nie zawiera cukrów: Tak
Opis: Twardy podpuszczkowy ser dojrzewający, płatki.
Dodatkowy opis produktu: Dziugas to twardy litewski ser o wyjątkowym smaku. Jest produkowany jedynie z 4 podstawowych składników: mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący. Ma przyjemnie pikantny aromat i delikatnie ostry smak. Wyróżnia się kremową barwą. Jego tekstura jest zwarta i łatwa do kruszenia. Płatki są doskonałym dodatkiem do wielu potraw - sałatek, pizzy, makaronów, kanapek.
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 136 szt.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 10 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Biotyna (witamina B7): 0 ?g/100g
Chlor: 0 mg/100g
Chrom: 0 ?g/100g
Cynk: 0 mg/100g
Fluor: 0 mg/100g
Fosfor: 0 mg/100g
Jod: 0 ?g/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 0 ?g/100g
Kwas pantotenowy: 0 mg/100g
Magnez: 0 mg/100g
Mangan: 0 mg/100g
Miedź: 0 mg/100g
Molibden: 0 ?g/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 0 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0 mg/100g
Potas: 0 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0 mg/100g
Selen: 0 ?g/100g
Sód: 0 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0 mg/100g
Wapń: 1070 mg/100g
Witamina A: 0 ?g/100g
Witamina B12: 0 ?g/100g
Witamina C: 0 mg/100g
Witamina D: 0 ?g/100g
Witamina E: 0 mg/100g
Witamina K: 0 ?g/100g
Wodorowęglany (HCO3-): 0 mg/100g
Żelazo: 0 mg/100g