Składniki: 80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu], aromat (goździk, gałka muszkatołowa), olej rzepakowy, substancja konserwująca (benzoesan sodu).
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone, W oleju
Stopień rozdrobnienia: Płaty
Zawartość netto: 220 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 220 g
Pojemność: 220 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 170 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g"
Wartość energetyczna kcal: 175 kcal
Wartość energetyczna kJ: 727 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 15 g
"Zawartość soli: 6,4 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 12,7 g"
"Zawartość węglowodanów: 0,1 g"