Składniki: 35% filety ze śledzia atlantyckiego*, olej rzepakowy, woda, 8,3% śmietana, 6,8% cebula marynowana, 6,5% ogórki konserwowe, 3,2% jabłko gotowane, cukier, jogurt (mleko, skrobia), ocet spirytusowy, sól, żółtko jaja, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas octowy), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu). Produkt może zawierać: gorczycę, skorupiaki, soję i seler.
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane, W sosie innym
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Zawartość netto: 160 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 160 g
Pojemność: 160 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 234 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 7,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Wartość energetyczna kcal: 240 kcal
Wartość energetyczna kJ: 995 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,4 g
Zawartość soli: 1,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20,6 g
Zawartość węglowodanów: 7,7 g