Składniki: Śledź z cebulą [40% krojone filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)*(śledź, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), 24% cebula blanszowana, olej rzepakowy, 0,7% młotkowany kolorowy pieprz, mielona słodka papryka, substancja konserwująca: kwas benzoesowy], 28,7% sos [olej rzepakowy, woda, 4,3% śmietana (śmietana, stabilizator: karagen), 4% grzyby konserwowe (3,4% pieczarki, 0,6% borowiki), cebula marynowana, cukier, ocet spirytusowy, jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator: guma guar), żółtko jaja, natka pietruszki, gorczyca mielona, sól, przyprawy, aromat (zawiera mleko), koncentrat roślinny (jabłko, marchew, hibiskus, melasa), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu)].
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane, W oleju
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Zawartość netto: 140 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 140 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 266 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Wartość energetyczna kcal: 263 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1087 kJ
Wielkość porcji: 140 g
Zawartość białek: 8 g
Zawartość soli: 1,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 23 g
Zawartość węglowodanów: 5,5 g