Składniki: 40% filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)* (śledź, sól, ocet spirytusowy, cukier), olej rzepakowy, woda, 5% cebula marynowana, 5% musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, kurkuma); cukier, śmietana, sól, ocet spirytusowy, 0,7% ziarno gorczycy czarnej, przyprawy (zawiera laktozę i gorczycę), żółtko jaja, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat.
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: W sosie innym
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Zawartość netto: 100 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 100 g
Pojemność: 100 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 322 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Tak
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g"
Wartość energetyczna kcal: 366 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1515 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 7,1 g"
"Zawartość soli: 2,1 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 34 g
"Zawartość węglowodanów: 7,8 g"