Składniki: cukier, sól, regulatory kwasowości: octany sodu, kwas cytrynowy; papryka słodka (12%), skrobia , zioła (7%): majeranek, oregano, bazylia; cebula, szczypiorek, aromat, pieprz biały, olej rzepakowy. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Z sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego możemy przygotować doskonałą sałatkę ziemniaczaną. Oprócz ziemniaków potrzebować będziemy szynkę, rzodkiewkę, sałatę lodową, czerwoną paprykę oraz cebulę dymkę ze szczypiorkiem. Gdy niezbędne składniki są już pokrojone, przygotowujemy sos węgierski łącząc go z wodą i oliwą lub jogurtem. Tak przygotowanym sosem należy polać obficie pozostałe składniki sałatki węgierskiej na 10 minut przed jej podaniem.
Zawartość netto: 9 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 858 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
"Cukry: 4,6 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g"
Wartość energetyczna kcal: 345 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1422 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 0,6 g"
"Zawartość soli: 3,9 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 35 g
"Zawartość węglowodanów: 6,5 g"