Składniki
ciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela - kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka PSZENNA, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo - szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA (z MLEKA), sól, enzymy); przyprawy].
(*z jaj od kur z chowu ściółkowego)
OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem mięsnym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych.
Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1659 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 14 g
Sól: 2,7 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.