Tymianek to ziele o wszechstronnym zastosowaniu, wyróżniające się silnym, tymolowym aromatem oraz lekko gorzkawym posmakiem. Dedykowany jest zarówno daniom kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej. Tymianek najczęściej stosowany jest do tłustych potraw: mięsa, pieczonych ziemniaków, kiełbasy, jaj smażonych na bekonie i sera.
Składniki: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Tymianek
Przeznaczenie: do dań kuchni śródziemnomorskiej, tłustych mięs, pieczonych ziemniaków, jaj smażonych na bekonie, serów pleśniowych, dań na bazie pomidorów
Zawartość netto: 140 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 120 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak