Składniki: Marynowane filety śledziowe (45%) [filety śledziowe (clupea harengus, złowione w morzu, obszar połowu: północno-wschodni atlantyk, podobszar połowu: morze norweskie (iia)*, skagerrak i kattegat (iiia)*, morze północne (iv)* , złowione za pomocą włoków (w)*, sieci okrążających i podrywek (s)*. *patrz nadruk obok numeru partii), woda, ocet spirytusowy, sól, cukier], olej rzepakowy (33,3%), cebula marynowana (21,6%) (cebula, woda, sól, kwas octowy), przyprawy.
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane
Stopień rozdrobnienia: W całości
Zawartość netto: 900 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 600 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne, Okrężnice (sieci)
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 70 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
"Cukry: 1,8 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g"
Wartość energetyczna kcal: 393 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1584 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 7,7 g"
"Zawartość soli: 2,1 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 39 g
"Zawartość węglowodanów: 2,7 g"