Składniki
teksturowane białko grochowe, mąka z grochu, mąka z ciecierzycy, pomidor mielony, cebula suszona, ekstrakty drożdżowe, burak mielony, sól himalajska, łuska babki jajowatej, czosnek mielony, kmin rzymski mielony, kakao, pieprz czarny, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856).
OPIS
Zamiennik mięsa mielonego bez SOI, jest roślinny i naturalny, bogaty w białko, bezglutenowy i wzbogacony kulturami bakterii LactoSpore®.
LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki, m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe.
Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 400 g jogurtu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszankę zalej 250 ml gorącej wody, dodaj łyżkę oleju i wymieszaj. Odczekaj 5 minut, a następnie przyrządzaj jak mięso mielone.
Uformuj w pulpety lub burgery, lub też podsmaż luzem do spaghetti bolognese, lasagne, chili con carne czy tacos.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1486 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 12 g
Białko: 41 g
Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu