Składniki: Mleko fermentowane brzoskwiniowe z marakują, z witaminami b6, d i wapniem: mleko, woda, owoce (7%) [sok brzoskwiniowy z koncentratu i mus brzoskwiniowy z koncentratu (5,5%), sok z marakui z koncentratu (1,5%)], cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, aromat, witamina b6, witamina d, wapń, żywe kultury bakterii, lactobacillus paracasei l. casei 431. mleko fermentowane truskawkowe z witaminami b6, d i wapniem: mleko, woda, sok truskawkowy z koncentratu (7%), cukier, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, koncentrat soku z buraków czerwonych, aromat, witamina b6, witamina d, wapń, żywe kultury bakterii, lactobacillus paracasei l. casei 431.
Rodzaj: Mleko fermentowane
"Smak: Brzoskwiniowy, Marakuja, Truskawkowy"
Technika utrwalenia: fermentacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 240 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 8,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Wartość energetyczna kcal: 61 kcal
Wartość energetyczna kJ: 257 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 2,4 g
Zawartość soli: 0,07 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 g
Zawartość węglowodanów: 9,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Pirydoksyna (witamina B6): 0,21 mg/100g
Wapń: 120 mg/100g
Witamina D: 1,5 ?g/100g