Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego i który pęczniejąc w żołądku zatrzymuje uczucie sytości na dłużej. Z tego względu jest polecany wszystkim pragnącym zachować szczupłą sylwetkę.
Wafle ryżowe nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową.
Wafle ryżowe to idealna przekąska szczególnie dla osób aktywnych. Z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo, łatwo zaspokoić nimi głód między posiłkami.
Składniki
100% ryż brązowy
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: lestello sp. z o.o. ulica i numer: cmolas 475 kod pocztowy i miasto: 36-105 cmolas pl
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Produkt bezglutenowy: Tak
Rodzaj: Wafle
Składniki: 100% ryż brązowy
Typ: Ryżowe
Zawartość netto: 135 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
"Cukry: 1,2 g"
Ilość porcji w opakowaniu: 17 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g"
Wartość energetyczna kcal (energia): 2 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 30 kcal
Wartość energetyczna kcal: 381 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 127 kJ
Wartość energetyczna kJ: 2 %RWS
"Wielkość porcji: 7,9 g"
Zawartość białek (ogólnie): 1 %RWS
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,6 g"
Zawartość białek: 8 g
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): <0,5"
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,01"
"Zawartość soli: 0,05 g"
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 %RWS
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): <0,1"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): <0,5"
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 2 %RWS
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5"
"Zawartość węglowodanów w porcji: 6,2 g"
Zawartość węglowodanów: 79 g