Orzechy włoskie, Bakalland, 100gr
- Dodaj do ulubionych:
- Producent: Bakalland
- Kod producenta: 5900749022019
-
Dostępnośc:
Produkt dostępny
-
Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
- 10,52 zł / szt.
- szt.
-
Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Za pobraniem, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online lub BLIK, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze
Zrób zakupy za 300 zł, zegarek otrzymasz za 1 grosz!
Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.
Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Orzech włoski to jedno z najpopularniejszych drzew na całym świecie. Sadownicy cenią je za wyjątkową długowieczność – potrafi dożyć nawet 500 lat. Na bazie krążących legend, został on uznany za roślinę królewską – dieta Króla Salomona bazowała głównie na orzechach tego drzewa. Lecz tak naprawdę najciekawsza historia dotyczy polskiego nazewnictwa. Znany na całym świecie „walnut” w naszym kraju występuje jako orzech włoski, mimo że wcale nie wywodzi się z Włoch. Te wartościowe przekąski dotarły do naszego kraju z południowych partii Karpat leżących na obszarze Rumunii.
Historyczna kraina ciągnąca się do łańcucha górskiego aż po dolną część Dunaju, nosiła nazwę Wołoszczyzna – stąd nazwa znanego nam powszechnie orzecha włoskiego. W zależności od sposobu uprawy, swoje pierwsze owoce rodzi po 4-5 lub 8-10 latach i potrafi cieszyć nimi przez setki lat. Orzechom włoskim, ze względu na ich kształt, do złudzenia przypominający ludzki mózg, od wieków przypisuje się niezwykłe działanie. Rzeczywiście są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów. Zawierają bardzo dużo witamin i minerałów, które wpływają pozytywnie na cały ludzki organizm. Dodawane są do ciast, deserów i wytrawnych dań mięsnych uzupełniają je wspaniałym, orzechowym aromatem.
Historyczna kraina ciągnąca się do łańcucha górskiego aż po dolną część Dunaju, nosiła nazwę Wołoszczyzna – stąd nazwa znanego nam powszechnie orzecha włoskiego. W zależności od sposobu uprawy, swoje pierwsze owoce rodzi po 4-5 lub 8-10 latach i potrafi cieszyć nimi przez setki lat. Orzechom włoskim, ze względu na ich kształt, do złudzenia przypominający ludzki mózg, od wieków przypisuje się niezwykłe działanie. Rzeczywiście są to jedne z najbardziej wartościowych orzechów. Zawierają bardzo dużo witamin i minerałów, które wpływają pozytywnie na cały ludzki organizm. Dodawane są do ciast, deserów i wytrawnych dań mięsnych uzupełniają je wspaniałym, orzechowym aromatem.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie