Makrela sałatkowa Pescadero powstaje z dziko żyjącej makreli, którą po solankowaniu wędzi się na gorąco, a następnie rozdrabnia na kawałki. Dzięki tym procesom powstają aromatyczne kawałki z makreli, bogate w składniki odżywcze z wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega 3. Idealny składnik przepysznie zdrowego posiłku lub przekąski.
Składniki: makrela (98%), sól
Gatunek ryby: Makrela
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Wędzone
Zawartość netto: 175 g
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Sposób wędzenia: na ciepło
Stopień rozdrobnienia: kawałki bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Nazwa wód (rzeka, jezioro itd.), w którym produkt został złowiony: Północno-Wschodni Atlantyk
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Wartość energetyczna kcal: 240,0 kcal
Wartość energetyczna kJ: 998,0 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 18,7 g
Zawartość soli: 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 18,3 g
Zawartość węglowodanów: 0,2 g