Makrela Tusza Średnia Wędzona Na Gorąco około 300G

Tusze z makreli uwędzone z surowca o masie 300-500 g, pozbawione głów,
wypatroszone, z pozostawionym pasem barkowym oraz z płetwami piersiowymi
(dopuszcza się tzw. cięcie z „daszkiem”). • ułożenie w kartonie wyłożonym
papierem pergaminowym/woskowym – jednolicie w całej partii wyrobu;
naprzemianlegle, częścią brzuszną do góry (lub dołu w zależności od zamówienia
kontrahenta), • brak zmian autolitycznych na płatach brzusznych oraz widocznych
uszkodzeń poza otworami po drutach wędzarniczych, • skóra błyszcząca o barwie
od słomkowej do ciemnobrunatnej, właściwa dla makreli, • mięso o barwie
właściwej dla makreli z charakterystycznymi ciemnymi przebarwieniami tkanki
mięsnej wzdłuż kręgosłupa i linii nabocznej.

  • Dodaj do ulubionych:
  • Oceń:
  • Marka: Transgourmet Polska
  • Kod producenta: 4337271482294
  • Dostępnośc: Dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 33,21 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
  • Czas realizacji: 1 dzień + czas dostawy
Produkt lokalny sprzedawany na terenie Warszawy i okolic
  • Cena brutto: 33,99 zł / kg 32,37 zł / kg
  • 1 kg ( 10,20 zł / 0.30 kg )
  • kg
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze
  • Szybkie płatności Blik.

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Darmowa dostawa od 250 zł na terenie Warszawy i okolic. Nie dotyczy przesyłek kurierskich.

Produkt możesz zwrócić w ciągu 14 dni.

Makrela, sól

Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: transgourmet polska sp. z o.o. ulica i numer: ul. zamenhofa 133 kod pocztowy i miasto: 61-131 poznań pl
Filetowanie: Patroszone
Gatunek ryby: Makrela
Kraj pochodzenia głównego składnika: Norwegia
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Norwegia
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Nazwa systematyczna w języku łacińskim: Scomber scombrus
Obszar połowu (FAO): Podobszar: Morze Irlandzkie, zachód Irlandii, Ławica Porcupine, wschodni i zachodni Kanał Angielski, Kanał Bristolski, północne i południowe Morze Celtyckie i południowo-zachodnia Irlandia – Wschód i Zachód (Podobszar VII), Podobszar: Rockall, północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej (Podobszar VI), Rajon: Morze Irlandzkie, Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Wschód (Rejon VII j), Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Zachód (Rejon VII k), Rejon: Północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej / Zachód Szkocji, Rejon: Zachód Irlandii
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby: Nie
Produkt zmiennowagowy: Tak
Skóra: Ze skórą
Sposób przetworzenia: Wędzone
Sposób wędzenia: na ciepło
Stopień rozdrobnienia: Tusza bez głowy
Temperatura przechowywania min - max: 0 - 8 °C
Waga szacunkowa: 250 - 350 g
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g"
Wartość energetyczna kcal: 256 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1072 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 19 g
"Zawartość soli: 2,93 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
"Zawartość węglowodanów: 0,5 g"