Makrela Tusza Średnia Wędzona Na Gorąco około 300G

Tusze z makreli uwędzone z surowca o masie 300-500 g, pozbawione głów,
wypatroszone, z pozostawionym pasem barkowym oraz z płetwami piersiowymi
(dopuszcza się tzw. cięcie z „daszkiem”). • ułożenie w kartonie wyłożonym
papierem pergaminowym/woskowym – jednolicie w całej partii wyrobu;
naprzemianlegle, częścią brzuszną do góry (lub dołu w zależności od zamówienia
kontrahenta), • brak zmian autolitycznych na płatach brzusznych oraz widocznych
uszkodzeń poza otworami po drutach wędzarniczych, • skóra błyszcząca o barwie
od słomkowej do ciemnobrunatnej, właściwa dla makreli, • mięso o barwie
właściwej dla makreli z charakterystycznymi ciemnymi przebarwieniami tkanki
mięsnej wzdłuż kręgosłupa i linii nabocznej.

  • Dodaj do ulubionych:
  • Producent: Transgourmet Polska
  • Kod producenta: 2863340000000
  • Dostępnośc: Produkt dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 29,13 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
  • Czas realizacji:: 1 dzień + czas dostawy
Produkt lokalny sprzedawany na terenie Warszawy i okolic
  • Cena brutto: 29,65 zł / kg 28,24 zł / kg
  • 1 kg ( 8,90 zł za 0.30 kg )
  • kg
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Za pobraniem, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online lub BLIK, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze

Zrób zakupy za 300 zł, zegarek otrzymasz za 1 grosz!

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Składniki: Makrela, sól

Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Norwegia
Temperatura przechowywania min - max: 0 - 8 °C

Filetowanie: Patroszone
Gatunek ryby: Makrela
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Obszar połowu (FAO): Podobszar: Morze Irlandzkie, zachód Irlandii, Ławica Porcupine, wschodni i zachodni Kanał Angielski, Kanał Bristolski, północne i południowe Morze Celtyckie i południowo-zachodnia Irlandia – Wschód i Zachód (Podobszar VII), Podobszar: Rockall, północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej (Podobszar VI), Rajon: Morze Irlandzkie, Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Wschód (Rejon VII j), Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Zachód (Rejon VII k), Rejon: Północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej / Zachód Szkocji, Rejon: Zachód Irlandii
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby: Nie
Produkt zmiennowagowy: Tak
Skóra: Ze skórą
Sposób przetworzenia: Wędzone
Sposób wędzenia: na ciepło
Stopień rozdrobnienia: tusza bez głowy
Waga szacunkowa: 250 - 350 g

Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g"
Wartość energetyczna kcal: 256 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1072 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 19 g
"Zawartość soli: 2,93 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
"Zawartość węglowodanów: 0,5 g"