Składniki: makaron 71% ( z pszenicy twardej durum, jajka), mąka pszenna, tłuszcz palmowy, sól jodowana (sól, jodan potasu), odtłuszczone mleko w proszku, suszone grzyby 2,4% (borowiki, pieczarki), skrobia kukurydziana, cukier, ekstrakty drożdżowe, maltodekstryna, śmietana w proszku (z mleka), cebula suszona, czosnek suszony, natka pietruszki, aromat, pieprz czarny.
Sposób przygotowania: Do gotowania
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
"Cukry: 6,6 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g"
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 268 kcal
Wartość energetyczna kcal: 381 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1130 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1607 kJ
Wielkość porcji: 230 g
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 9,1 g"
Zawartość białek: 13 g
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3,1 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,3 g"
"Zawartość soli: 3,3 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,1 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 3,2 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5 g
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 4,6 g"
Zawartość węglowodanów w porcji: 45 g
Zawartość węglowodanów: 64 g