Słodki urwis
Wyważony, klasyczny smak dla fanów serów szwajcarskich.
Dojrzewa ok. 6 tygodni. Receptura opiera się na odpowiednim doborze zdrowych dla organizmu człowieka bakterii Lactobacillus acidophilus-5©.
Ser Antek ma smak wyrazisty,
z wyczuwalną nutą słodyczy. Jest bardzo lubiany przez dzieci. Polecany dla wszystkich dbających o zdrowie i utrzymanie odpowiedniej flory bakteryjnej w swoim organizmie.
Składniki:Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, Lactobacillus acidophilus LA-5, barwnik - beta karoten.
Rodzaj mleka: Krowie
Typ sera: Szwajcarski
Gatunek sera: Szwajcarski
Forma: Plastry
Smak: Naturalny, Delikatny
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Wartość energetyczna kcal: 356 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1478 kJ
Wielkość porcji: 135 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Zawartość węglowodanów: 0 g