Składniki: daktyle, banany 20%, mąka ryżowa, prażone orzeszki arachidowe, zagęszczony sok truskawkowy 5%, jabłko suszone, maliny liofilizowane, burak suszony w proszku, wapń, witamina A, magnez, selen, cynk, aromaty naturalne.
Typ: Baton
Dodatki: Z orzechami
Zawartość netto: 25 g
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 756 op. zb. (DU)
Zawiera naturalnie występujące cukry: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: cynku
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 52 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal: 335 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 84 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1416 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 354 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 4,7 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,2 g
Zawartość soli: 0,55 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,14 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,9 g
Zawartość węglowodanów: 68 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 17 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 13 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 10 mg/100g
Magnez: 375 mg/100g
Selen: 55 ?g/100g
Wapń: 800 mg/100g
Witamina A: 800 ?g/100g