Rodzynki BIO KRESTO
Któż nie lubi rodzynek? Te pyszne suszone winogrona urzekają słodyczą i dodatkowo mają mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Na naszych stołach królują od tysięcy lat. Znajdziemy w nich m.in. fosfor, który pomaga w utrzymaniu zdrowszych zębów i kości oraz prawidłowego metabolizmu energetycznego czy potas wspomagający prawidłowe funkcjonowanie mięśni
i układu nerwowego.
Rodzynki mają szerokie zastosowanie w kuchni. Wyśmienicie smakują zarówno podjadane prosto z paczki, jak i jako składnik przepisów. Uświetnią smak wytrawnych dań mięsnych, rybnych czy sosów. Ciekawie przełamują nuty sera pleśniowego czy fety.
Rodzynki BIO KRESTO pochodzą z gospodarstw ekologicznych, w których duży nacisk kładzie się na ochronę środowiska, ze szczególnym uwzględnieniem jakości gleby, powietrza oraz wody. Ich produkcja odbywa się bez użycia środków ochrony roślin i nawozów sztucznych oraz innych chemicznych preparatów np. w postaci fumigacji chemicznej.
Ciekawostka: Jednymi z pierwszych, któr...